Mikä ihmeen MiB?

Aktivoiduin Mothers in Business (MiB) järjestössä nelisen vuotta sitten - tapani mukaan suoraan hallitukseen. Olen sittemmin saanut MiBistä itselleni paitsi työpaikan myös valtavasti iloa, uusia ystäviä ja uutta osaamista. Toimin 2020 keväästä alkaen MiBin toiminnanjohtajana.

Ensimmäistä kertaa tutustuin MIBiin 2016 silloisessa Cafe Köketissä. Olin pysähtynyt sinne kahville edellisen vauvan herättyä keskellä kaupunkia vaunuista. Hän oli mallia, joka vihasi vaunuissa oloa, eikä siis kestänyt kauaa että herättyään alkoi huutaa kuin riivattu.


No siellä vauvan kanssa kahvitellessa sisään alkoi virrata päheitä äitejä vauvoineen. He kaikki määrätietoisesti kulkivat kohti kahvilan leikkitilakokouspaikkaa, ja huomasin etteivät kaikki halukkaat edes mahtuneet sisään… (Oi ne hupsut ajat ennen koronaa kun sai vielä tavata ihmisiä ja olla tiiviistikin yhdessä.)


No, minä tuumin, että nämä äidit tietää jotain jota minä en tiedä, ja lähdin kysymään mistä oli kyse. Joku ulkoreunalta vastasi minulle että tämä on MiBin Mingle - kannattaa tutustua. Minä heti googletin, että mikähän ihmeen MIB. Ja sitten samalta istumalta laitoin jäsenhakemusta sisään. Nyt muutamaa vuotta myöhemmin olenkin MiBin toiminnanjohtaja. Kannatti käydä kysymässä.


Mothers in Business MiB ry oli silloin ja on nytkin urastaan kiinnostuneiden äitien oma järjestö. Alunperin MiB on syntynyt tuottamaan kiinnostavaa sisältöä perhevapaalaisten arkeen. Muutama äiti Espoossa kyllästyi muskareihin ja juttelemaan aina vain vauva-arjesta. Niinpä he lähtivät luomaan verkostoa oman ammatillisen identiteetin ja osaamisen ylläpitämiseksi myös perhevapaalla.


Nykyisin MiB yhdistää yli 4500 äitiä ympäri Suomen, hyvin erilaisilta aloilta ja eri elämäntilanteissa. MiBin toiminta pyörii pitkälti vapaaehtoisvoimin, ja tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämiseen vanhemmuuden ohella. MiBin nimi voisi melkein yhtä hyvin olla Äidit, jotka tykkäävät työstään (ÄJTT) tai Työn ja perheen yhteensovittajat (TyPYt). MiB kuitenkin kuullosti paremmalta, kun uudelle fb-ryhmälle viitisen vuotta sitten mietittiin nimeä. Aktiivisissa some-kanavissamme puidaan edelleen niin työ- kuin perhe-elämää ja jaetaan vinkkejä avoimista työpaikoista.


MiB on siis englanninkielisestä nimestään huolimatta suomalainen järjestö. Vuonna 2020 MiBissä syntyi MiB International hanke, jolla pyritään laajentamaan toimintaa myös kansainväliselle yleisölle. Ruotsinkielistä toimintaa on käynnistelty jo aiemmin.


MiB toimii jo yli kymmenellä paikkakunnalla, järjestäen monipuolisia tapahtumia, joissa verkostoidutaan, jaetaan kokemuksia ja opitaan uutta. Lähtökohtana on, että tilaisuuksiin voi aina osallistua lapsen kanssa. Lapset saavat MiBin tapahtumissa näkyä ja kuulua. Tämä on ollut suurelle osalle jäsenistä keskeinen syy liittyä, ja tekee MiBin tapahtumista minunkin silmissä ainutlaatuisen sympaattisia. Siellä me osaavat huippuasiantuntijat sujuvasti yhdistämme lapsiperhearkea uuden oppimiseen ja verkostoitumiseen - ojennamme sujuvasti naksuja taaperolle samalla kun kirjoittelemme ideoita post-it -lapuille.


MiBissä voi myös olla mukana edistämässä äitien asemaa ja perheystävällisyyttä työelämässä. Vaikutamme aktiivisesti työelämän perheystävällisyyden edistämiseksi sekä syrjivien ja epätasa-arvoisten rakenteiden poistamiseksi. Työn ja perhe-elämän yhdistämisen pitäisi olla itsestäänselvyys, sillä ne ovat elämässä toisiaan täydentäviä osa-alueita.


Perheen perustaminen, ruuhkavuodet tai perhearjessa eläminen ei saisi hidastaa, haitata tai estää kenenkään urakehitystä - kuten edelleen valitettavan usein tapahtuu.


Lisätietoja: www.mib.fi


_DSC3747.jpg

Moi! Kiva, että löysit tänne. 

Tämä on Annica Mooren blogi. Kerron täällä työstäni, perhevapaista, lapsiperhearjesta ja työelämän kehittämisestä, mutta myös ajatuksistani Helsingin kehittämiseksi. 

 

Olen Vihreiden ehdokas kuntavaaleissa 2021.